Fistful of Dirt Tour 2017

Ter promotie van het nieuwe album Fistful of Dirt tourt Captain Morgan Express in augustus en september door het land. Zie 'Optredens' voor de details en check het album op o.a. Spotify, Deezer en I-Tunes.

Captain Morgan Express trekt de rode schoenen aan

 Onlangs serveerde Captain Morgan Express de tracks Catfish Blues en Tried to call you als voorproefje van hun nieuwe album. Nu is er ook een videoclip van het nummer Catfish Blues viraal gegaan. In de clip geeft de Amsterdamse danser Bruno de Beus gehoor aan de oproep van David Bowie; ‘put on your red shoes and dance the blues’.

Het idee voor een dansclip ontstond niet geheel toevallig. Zanger/bluesharpist Johnny ‘Boy’ Brouwer: ‘Bij onze optredens wordt er flink geswingd. Het leek ons gaaf om de dansbaarheid van onze muziek in de videoclip terug te laten komen.’ De Amsterdamse danser Bruno de Beus werd benaderd voor de klus. Bruno: ‘Ik hou zelf ook van blues. John Lee Hooker en The Red Devils zijn mijn favorieten. Toen ik Catfish Blues voor het eerst hoorde, viel me gelijk de lekkere, up tempo groove op. Normaal dans ik meer hiphop en die snelle beat van Catfish was wel een uitdaging voor mij!’

De clip is geschoten op verschillende locaties in Amsterdam en is grotendeels geïmproviseerd. Bruno: ‘In de clip zie je verschillende moves uit de Lindy hop en de Rock & roll. Deze twee dansstijlen en The Nicolas Brothers, met hun snelheid en geweldige flow, waren mijn inspiratiebronnen voor deze improvisatie.’

 

Captain Morgan Express serveert rauw voorgerecht

Als voorproefje van het aanstaande album lanceert Captain Morgan Express twee tracks: Catfish Blues en Tried To Call You. Beide nummers zijn inmiddels te vinden op Spotify en Deezer. IJland Studio verzorgde de mix en mastering.

Direct na de Long Island Tea Tour besloot de Utrechtse bluesband Captain Morgan Express met een nieuw album aan de slag te gaan. “Over de eerste opnames waren we zo enthousiast, dat we niet konden wachten deze de ether in te slingeren,” aldus zanger/bluesharpist Johnny ‘Boy’ Brouwer. “Vanwege de gruizige sound van bands als Cuban Heels en T99 wilden we heel graag met IJland Studio samen werken en dat bleek een gouden greep. De eerste versie was gelijk bingo; een rauwe, ongepolijste mix die prettig in het gehoor ligt. Catfish Blues is typerend voor ons repertoire, een hypnotiserende riff met een zompige moerasbeat”.

Het tweede nummer dat Captain Morgan Express uitbrengt is Tried To Call You, waarvan de originele versie dateert uit begin jaren negentig. “Tried To Call You is letterlijk en figuurlijk een heel ander verhaal. Het gaat over de ultieme poging van een bedlegerige beller zijn liefje weer voor zich te winnen”. Het nieuwe album wordt rond de zomer verwacht. Ook wordt gewerkt aan een videoclip bij het nummer Catfish Blues.